Notes160x600
Rollup
POLICIJA HAPSI DILERE: Razbijena mreža krijumčara koji su drogu prodavali i djeci!

POLICIJA HAPSI DILERE: Razbijena mreža krijumčara koji su drogu prodavali i djeci!

Na području Banja Luke i Trebinja od jutros se vrše pretresi i hapšenja.

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, više desetina policajaca MUP-a RS, kao i istražitelj Tužilaštva BiH, su na terenu i učestvuju u ovoj akciji.

Radi se na otkrivanju i razbijanju dolerske mreže koja već dugo djeluje na području Trebinja i Banjaluke, te krijumčari opojne drogu iz Crne Gore u BiH, a nakon toga ilegalno prodaje drugim osobama, među kojima su i maloljetne osobe.

Nakon dobro pripremljene akcije, uslijedila je realizacija aktivnosti koja uključuje lišenje slobode i privođenje većeg broja osoba, kao i pretrese stanova, kuća, objekata i vozila koja koriste osumnjičeni, sa ciljem pronalaska i zaplijene opojnih droga, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Meta akcije je više od 10 osumnjičenih osoba, uglavnom s područja Banja Luke i nekoliko osoba Trebinja.

Navedene osobe su pod istragom, da su kao organizirana kriminalna grupa, duži vremenski period, vršili krijumčarenje, nabavku, rasparčavanje i prodaju opojnih droga ovisnicima i konzumentima na području Trebinja, Banja Luke i okoline, te na taj način sticali veliku nezakonitu imovinsku korist, a nanosili štetu mladim osobama, njihovim porodicama i cjelokupnoj zajednici.

U dosadašnjim aktivnostima, izvršena je zapljena veće količine droge i novca koji potiče iz izvršenja tih krivičnih djela.

Nakon provedene akcije, prema instrukciji tužioca, poduzet će se dalje radnje prema osumnjičenima.

Tim aktivnostima, Tužilaštvo BiH se zajedno s partnerskim policijskim agencijama, odlučno suprotstavlja narkokriminalu i strukturama narkomafije u svim krajevima Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz tog tužilaštva.

 

Komentari