Notes160x600
Rollup
Pojačan promet vozila na graničnim prelazima: Na izlazu iz BiH čeka se 30 minuta

Pojačan promet vozila na graničnim prelazima: Na izlazu iz BiH čeka se 30 minuta

Na većini putnih pravaca u BiH danas se saobraća nesmetano i uz povoljne vremenske uslove. Pojačana je frekvencija vozila na putevima ka jugu naše zemlje, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Završeni su radovi na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit, tako da na ovom lokalitetu ponovo saobraćaju sve kategorije vozila, a na snazi je zabrana kretanja teretnih vozila kroz grad.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralne puteve: M-6 Čapljina-Ljubuški, M-17 Nemila-Topčić Polje,  M-4 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most, kao i magistralne puteve na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje, zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Komentari