Notes160x600
Rollup
Pogledajte najdramatičniji trenutak u Hagu: Nakon što je osuđen na 20 godina zatvora, popio bočicu otrova!

Pogledajte najdramatičniji trenutak u Hagu: Nakon što je osuđen na 20 godina zatvora, popio bočicu otrova!

Slobodan Praljak bivši načelnik Glavnog štaba Hrvatskog vijeća odbrane imao je suđenje danas u Haškom sudu. Naime, Slobodan Praljak optužen je za ratni zločin nakon čega mu je potvrđena kazna od dvadeset godina zatvora.

Odmah nakon što je Haški sud potrvdio svoju presudu, Praljak je konstatovao da sa prijezirom odbacuje presudu Haškog suda, nakon čega je popio bočicu neke tekućine. Poslije nekoliko minuta advokatica Slobodana Praljka  otkrila je da je njen klijent popio otrov. Policija je odmah reagovala, a hitna pomoć je došla u najbržem mogućem roku.Dok su ukazivali pomoć Slobodanu Praljku, Haški sud je napravio pauzu koja je trajala izvjesno vrijeme.

Suđenje je odmah prekinuto, a Praljak je prevezen u bolnicu kako bi mu doktori ukazali pomoć. Postavlja se veliko pitanje kako je moguće da je Praljak sa sobom mogao unijeti bočicu otrova?

 

U nastavku pogledajte video koji je izazvao pravi haos, pometnju, šok i nevjericu. Pogledajte video najdramatičnijeg trenutka u Haškom sudu: https://www.youtube.com/watch?v=fIlhjlvFyL0

Komentari