Notes160x600
Rollup
POČELO JE: NEMA VIŠE REZERVISANJA MJESTA NA PLAŽI U MAKARSKOJ!

POČELO JE: NEMA VIŠE REZERVISANJA MJESTA NA PLAŽI U MAKARSKOJ!

Zaposleni u Odsjeku komnunalnog i prometnog redarstva Grada Makarske i Makarskog komunalca počeli su provodi akcije uklanjanja peškira i druge plažne opreme na onom dijelu plaže koji je u njihovom vlasništvu.


Prikupljen je pun kamion peškira i druge plažne opreme koje su ostavili kupači pokušavajući da rezrvišu mjesto na plaži.

Naime, ovo je jedan od najvećih problema koji se pojavio u dalmatinskim gradovima, pa je preduzimanje neke ovakve mjere bilo samo pitanje vremena. Pored ovog poteza, postavljene su i table sa uputstvima o pravilu ponašanja na plaži.

Na ovim pločama piše kako je zabranjena prodaja hrane i pića, suvenira. Također, zabranjeno je unošenje i korištenje vlastitih ležaljki i suncobrana, ostavljanje peškira i druge plažne opreme, dovođenje pasa i mačaka i mnoga druga pravila koja su dočekala kupače na plaži.

U Makarskoj su svjesni da ovo nisu promjene koje će biti tako brzo usvojene, ali svakako da je važno da se sa ovim počelo te da će vremenom kupači sve više usvajati ova pravila, na dobrobit svih koji koriste plažu.

Komentari