Notes160x600
Rollup
Poboljšat ćete svoj vid pomoću ovih namirnica: Ovo je recept za najjači vid ikad

Poboljšat ćete svoj vid pomoću ovih namirnica: Ovo je recept za najjači vid ikad

U posljednje vrijeme ljudi se sve više bave alternativnom medicinom i za brojne bolesti i oboljenja lijek traže baš u prirodi.

Brojni su faktori koji doprinose oštećenju vida, posebno u svijetu modernih tehnologija gdje svakodnevno sate provodimo za računarima, tabletima i mobitelima, bez kojih više ne možemo da zamislimo svoj život. Ukoliko smatrate da je vid od velikog značaja, onda je najbolje da počnete da radite odmah preventivno po ovom pitanju.

Postoje brojni načini i namirnice koje će vam pomoći da čak i poboljšate svog vid, a osim mrkve, za koju svi već znaju da je itekako efikasna, ostalo povrće koje će vam pomoći jesu spinat, kelj, brokoli, pa ih unosite u što većim količinama. Uvijek su vam tu opcije i da jedete više borovnice, brusnice i avokada, koji također prave veliku razliku kada je vid u pitanju.

Što se tiče riba, najkorisnija je ubjedljivo tuna, sardina i bakalar, koji su itekako bogati omega 3 masnim kiselinama, pa ih slobodno jedite i dva puta dnevno, kao i namirnice koje su itekako bogate cinkom. Aloe Vera vam također može pomoći, a osim za vid, dobra je i za probleme sa probavnim sistemom i sa kožom.

Recept od Aloe vere

Potrebno vam je 4 limuna, 100 ml aloe vera – soka, 300 g meda, 500 g oraha. Sve osve sastojke ćete pomiješati u blenderu sa limunovim sokom. Smjesu stavite u staklenu teglu i čuvajte u frižideru. Uzimajte mjesec dana po tri kašike dnevno, i to plastičnom ili drvenom, ne koristite metalnu za ovu smjesu.

Komentari