Notes160x600
Rollup
Plate su i do 6.500 eura u ovoj firmi: Nude hranu, smještaj, bonuse i osiguranje, a ova im zanimanja trebaju

Plate su i do 6.500 eura u ovoj firmi: Nude hranu, smještaj, bonuse i osiguranje, a ova im zanimanja trebaju

U posljednje vrijeme je i poznati njemački gigant Kontech GmbH objavio konkurse za razne pozicije u svojoj kompaniji.

Mladi iz svih dijelova regiona masovno odlaze u inostranstvo u potrazi za boljim mogućnostima i prilikama, a mnogi od njih odlaze i jer nisu mogli da pronađu nikakav posao u skladu sa njihovim diplomama na području svoje domovine, te im je ovo jedina opcija. U Njemačkoj i dalje fali oko milion radnika, pa se zato stalno raspisuju novi oglasi koje prate i ljudi sa naših prostora koji na taj način odlaze da rade tamo.

Naime, u ovoj firmi su potrebni radnici u čijem će opisu posla da bude da su zaduženi oko održavanja mašina u ovoj kompaniji, ali jedan od najbitnijih uslova da biste mogli aplicirati da radite u njihovoj firmi jeste poznavanje njemačkog jezika. Kako tvrde informisani izvori, plata se kreće oko 3.500 eura, a doseže i iznos od 6.500 eura.

Ova kompanije je osnovala 1997. godine, a u posljednje vrijeme bilježi sve značajniji napredak. Bavi se industrijskim postrojenjima, elektrotehnikom, mašinstvom, ali i razvojem softvera i hardvera, pa je tako danas smatraju jednom od najjačih firmi na području Južne Njemačke.

Uslovi koje morate ispunjavati jeste da ste inžinjer mašinstva, elektrotehničar ili da imate znanje ih sličnih djelatnosti koje su povezane sa mašinama koje oni koriste. Kada je riječ o uslovima koji se nude u ovoj firmi, uključeno je i penziono osiguranje, zdravstveno osiguranje, plaćeni godišnji odmor uz bonus i dodatke, kao i smještaj za one radnike koji ne žive u Njemačkoj.

Komentari