Notes160x600
Rollup
Pjevala je Titu za rođendan kad je imala samo 11 godina: Snežana mu je odbrusila  dok je buljila u tortu, a onda je njen tata mjesec dana kasnije dobio prekomandu (Foto)

Pjevala je Titu za rođendan kad je imala samo 11 godina: Snežana mu je odbrusila dok je buljila u tortu, a onda je njen tata mjesec dana kasnije dobio prekomandu (Foto)

Snežana Đurišić je u svakom slučaju jedna od najuspješnijih pjevačica u našem regionu, a rijetko se koja pjevačica sa današnje estradne scene može pohvaliti karijerom kakvu Snežana ima.

Ovih dana slavi 50 godina otkako se počela baviti muzikom, a mnogi nisu ni znali da je ona samo sa jedanaest godina pjevala na rođendanu Josipa Broza Tita, te da joj je taj kratki nastup kasnije promijenio njen cijeli život. Naime, tom prilikom, najviše ju je dojmila Jovanka Broz, koja je bila itekako lijepa, ali ipak kako je bila samo dijete, nije mogla da skine oči sa ogromne torte koja je imala više spratova.

Tito je, prema njenim riječima, bio izuzetno pažljiv čovjek pa je tako odlučio i da porazgovara sa njom, te ju je pitao da li ide u školu, te šta bi voljela da postane kad poraste. Ona je odmah odgovorila da će da bude pjevačica, u to je sigurna, ali da neće ići u srednju školu, kako nema nijedne u Kraljevu, a njen tata nije mogao da dobije prekomandu u vojsci.

Tada je Tito prokomentarisao da će on to srediti, ali se Snežana pretjerano nije obazirala na njegove riječi niti im je pridavala pozornost sve dok u junu, poslije mjesec dana od Titovog rođendana njen otac nije dobio prekomandu u Beograd.

Snežana i Tito su se sreli još jednom 1977. godine, a on je se čak i sjetio, kako je ostavila veliki dojam na njega. Bilo mu je drago što je završila srednju školu, ali i što joj se ostvario njen veliki san.

Komentari