Notes160x600
Rollup
Pješčani talasi su za nekoliko minuta progutali grad: Snimak koji će vas ostaviti bez teksta (Video)

Pješčani talasi su za nekoliko minuta progutali grad: Snimak koji će vas ostaviti bez teksta (Video)

Baš kad nam se učini da je čovjek moćniji od bilo čega, te da je dovoljno inteligentan da se snađe u bilo kojoj situaciji, priroda ponovo dokaže koliko tu zapravo griješimo, te nas ponovo fascinira, ali i uplaši svojom veličanstvenošću.

Nedavno je ogromna pješčana oluja protutnjala gradom koji se nalazi u sjevernom dijelu Kine, a riječ je o Golmudu, a stanovnici su uspjeli da zabilježe apokaliptične video snimke, za koje biste pretpostavili da su mogući samo na filmovima, kada su stubovi pijeska koji su bili viši i od 50 metara, prekrili cijeli Golmund. Brojni svjetski mediji, uključujući i Dejli Mejl su pisali o ovoj nevjerovatnoj situaciji, a oblak prašine koji je bio praćen vjetrom brzne 20 metara po sekundi, je za samo nekoliko minuta uspio da prekrije cijeli grad. U nastavku članka vam donosimo video na kojem možete da vidite kako je to u tom trenutku izgledalo, a garantujemo vam da neće ostati ravnodušni.

Kako je prenijela Kineska centralna televizija, ova oluja je pred sobom rušila sve, i drveće i manje objekte, te je čak i na zgradama napravila znatna oštećenja, ali na svu sreću, za sada nema izvještaja da je bilo eventualnih ljudskih žrtvi.

Ipak, policija ovog grada je izdala upozorenje zbog smanjene vidljivosti koja se prostire sve do 500 metara u gradu, te 100 metara u predgrađu. Građani se polako vraćaju u normalnu svakodnevnicu, ali ovakve prizore će biti teško zaboraviti, te se na nešto ovakvo jednostavno nikad ne možete naviknuti, pa da vas ne iznenadi ili ne prestravi.

Komentari