Notes160x600
Rollup
Ovu crtu na noktima ne biste trebali da ignorišete: Ovo trebate uraditi ako je primjetite

Ovu crtu na noktima ne biste trebali da ignorišete: Ovo trebate uraditi ako je primjetite

Nedavno je jedna manikirka na svom nalogu na društvenim mrežama napisala slučaj koji je sve pomalo uplašio, te je na još jedan način dokazala da naše zdravlje svima nama treba da bude prioritet.

Naime, Jean Skinner radi kao manikirka i mnogo puta se već uvjerila u razne probleme sa noktima koji se javljaju kod pripadnica ženskog spola. Ipak, kada joj je nedavno došla jedna djevojka koja je na noktu imala tamnu crtu, ona je odmah znala da to niej nedostatak nekog minerala, nego da je riječ o problemu koji zahtjeva stručnu pomoć i da je neophodno da istu što prije potraži. Kako god, na kraju se ispostavilo da je to bilo neophodno, te da je manikirka nije uputila doktoru, da bi kasnije bilo prekasno.

Upravo zbog toga je manikirka odlučila da se obrati javnosti preko društvenih mreža kako bi svima skrenula pažnju da ne traže savjete od osoba koje nisu obrazovane u ovoj sferi, nego da uvijek traže stručne osobe koje im jedine mogu reći u čemu je problem. Tako su i ovoj djevojci druge djevojke koje su joj uređivale nokte govorile da joj fali kalcija, da je riječ o nasljednom faktoru, te su joj spominjale i da bi to mogao biti krvni ugrušak.

Iako su svi ti savjeti bili dobronamjerni, jednostavno nije dovoljno da se vi uzdate u ono što drugi ljudi koji nisu stručni u tom polju kažu, nego obavezno potražite pomoć jer vam u svakom slučaju vaše zdravlje treba da bude prioritet, zar ne?

Komentari