Notes160x600
Rollup
Ovo trebate odmah da odradite: Poslije ovog trika, ogledala u kupatilu se više nikad neće zamagliti

Ovo trebate odmah da odradite: Poslije ovog trika, ogledala u kupatilu se više nikad neće zamagliti

Bez ikakve sumnje je da će svaka domaćica posebno da bude oduševljena ovim trikom, koji bi im u budućnosti mogao itekako da uštedi posla i čišćenja.

Ako u svom kupatilu nemate baš dobar sistem ventilacije, onda ste sigurno nebrojeno mnogo puta osjetili neugodan miris koji se javi nakon tuširanja. Nakon što se zamagle vaša ogledala, to se kasnije ispari, a ostane određeni miris za koji će se svi bez ikakve sumnje složiti da zaista nije prijatan.

Ukoliko odmah nakon tuširanja obrišete svoje ogledalo, opet će na njemu ostati tragovi koje ćete kasnije opet morati prebrisati, a ako živite sa više članova porodice, riječ je o gubljenju vremena u svakom slučaju. Ipak, postoji način na koji možete da se osigurate da vaše ogledalo bude uvijek totalno oporno na zamagljivanje.

Ono što treba da uradite jeste da uzmete kremu za brijanje i da je razmažete po ogledalu. Nakon što se krema na ogledalu osuši, uzmite mokru spužvicu i skinite je sa ogledala, te ogledalo prebrišite papirom. Nakon ovoga, ogledalo ne bi trebalo da se zamagli idućih barem mjesec dana, a vi ćete biti mirni poslije svakog tuširanja bez obzira koliko dugo ostali u kupatilu tad.

Naravno da se to ne može porediti sa efikasnošću dobre ventilacije, što je uz sve i zdravije za vas i vašu porodicu, ako se vaša kupaonica može u potpunosti prozračiti, te ako zrak nije ustajao u toj prostoriji. Ipak, ako nemate dobru ventilaciju, ni slučajno ne ostavljajte otvorena vrata, kako se neugodni mirisi ne bi uvukli i u ostatak doma i u vaš namještaj.  

Komentari