Notes160x600
Rollup
Ovo se dešava ženi koja hrče: Pažnju biste trebali obratiti na vrijeme

Ovo se dešava ženi koja hrče: Pažnju biste trebali obratiti na vrijeme

Kada neko spomenje hrkanje, bez ikakve sumnje je da većina prvo pomisli na muškarce, ali je činjenica da se uz to i veliki broj mladih žena susreće sa ovim problemom.

Štaviše, statistički podaci pokazuju da je ova pojava opasnija kod žena, nego kod muškaraca, kako one dame koje imaju spavajuću apneu, koja im predstavlja pravu torturu svake noći, ujedno imaju i znatno tanje zidove oko svog srca, nego što je to slučaj sa muškarcima. Isto tako, tanji srčani zidovi mogu da utječu na grčenje mišića, kao i na pumpanje krvi kroz naše tijelo, pa tako svaka žena koja hrče rizikuje da dobije šlog ili infarkt.

Što se tiče ove pojave i što se tiče spavajuće apnee, i to one odstruktivne, riječ je o čestom problemu, ali koji većina naprosto ignoriše jer nisu dovoljno informisani oko svih podataka koji im nedostaju, na koji način to utječe na ostatak tijela, te koje su opasnosti.

Naime, ono što mogu potvrditi partneri osoba koje imaju problema sa spavajućom apneeom, jeste da se ponekad znaju toliko „zadati“ u to, da čak prestanu disati na nekoliko trenutaka, zbog čega imate često doživljaj da se osoba koja se nalazi pored vas guši, te da joj nije dobro.

Kako god, ukoliko ste vi jedna od ovih osoba, pored kojih i nije baš ugodno navečer zaspati, savjetujemo vam da se što prije dovoljno informišete oko opasnosti koje vam prijete, kako ne biste doživjeli neka krajnje neugodna iznenađenja u budućnosti priređena od strane vašeg organizma, kojeg niste slušali na vrijeme.

Komentari