Notes160x600
Rollup
Ovo je jedna od najboljih maski za vaše pete: Nakon 15 dana imat ćete nježna i zdrava stopala

Ovo je jedna od najboljih maski za vaše pete: Nakon 15 dana imat ćete nježna i zdrava stopala

Kada se prije dvije godine počelo govoriti o Baby foot pilingu, ovaj trend su isprobale žene širom svijeta koje su bile oduševljene.

I danas je baš ova piling maska najpopularnija kada je riječ o njezi stopala, koja pravi čudotvorne promjene kada je riječ o grubim i oštećenim petama i stopalima. Naime, što se tiče sastojaka koji ulaze u sastav ove maske, tu imamo puževu sluz, tajne biljke estrakte koji su zaslužni što će se vaša koža na tabanima početi da ljušti i da se guli kao zmijska košuljica. Ostavit će vam glatka i mekana stopala, baš kao bebina.

Jedna od brojnih korisnica je priznala da kada je kupila ovu masku, nije očekivala neku drastičnu promjenu, jer je smatrala da njena stopala uopšte nisu bila u kritičnom stanju, nego je jednostavno željela da sredi stopala barem jednom prije ljeta. Ipak, ono što je ona mislila da je jedva vidljivo zadebljanje na palčevima i petama se ispostavilo kao gomila odumrlih ćelija koje je trebalo ukloniti.

Navukla je te plastične čarape koje su natopljene ovom tečnošću, a preko je obukla još pamučne čarape kako bi ih fiksirala. Držala je masku oko sat i po na nogama, a nakon što ju je skinula i oprala svoje noge, osjetila je neko blago peckanje na koje je bila prethodno uozorena.

Nakon pet, šest dana, primjetila je da su se njeni prsti na nogama potpuno ogulili, a onda je počela da puca i peta na nekoliko mjesta. Stopala se ljušte iz dana u dan, dok ne ostanete samo sa ružičastom, zdravom kožom.

Komentari