Notes160x600
Rollup
Ovo je glavni razlog zbog kojeg ne možete da ostanete trudni: Riječ je o navici koju većina radi

Ovo je glavni razlog zbog kojeg ne možete da ostanete trudni: Riječ je o navici koju većina radi

Nažalost, danas sve veći broj parova ima problema sa začećem, te kad požele da osnuju porodicu, ta želja im se ne ostvari odmah.

Iako na to utječe veliki broj faktora, u današnjem članku vam donosimo zbog kojih razloga najčešće dolazi do nemogućnosti začeća.

Stres

Jedan od najvećih problema modernog čovjeka je upravo iscrpljenost i stres, ali ipak postoje brojni načini koji vam mogu olakšati bitku s njim. Bilo kakve opuštajuće aktivnosti, kao što su meditacije ili masaže mogu da naprave napredak, a kada hormoni rade kako treba, tada će i reproduktivni sistem da funkcioniše.

Nezdrava ishrana

Morate se truditi da imate uravnoteženu ishranu, a zaboravite na loše životne navike kao što su preskakanje doručak, prevelike količine alkohola, pušenja ili brza prehrana koja nam je danas tako omiljena. Pazite na svoju težinu, a nagle promjene u kilaži mogu da uzrokuju neplodonost i nedostatak ovulacije.

Fizička aktivnost

Pronađite balans u kojem ćete se najbolje osjećati, te ne pretjerujte sa vježbanjem, kako pretjerana tjelovježba može da dovede do nemogućnosti začeća. Ipak, ne zapuštajte svoje tijelo, te obavezno se bavite nečim, barem šetanjem svake večeri u svojoj ulici.

Opterećenost željom za trudnoćom

Emocionalni stres koji stvarate sami sebe kada shvatite da nije tako lako zatrudniti kao što ste mislili također može da utječe na neplodnost, te bez obzira na to što svima tvrdite da se opušteni i da se ne brinete oko toga, morate zapravo i da vjerujete u to. Rezultati će vas oduševiti, a i brzo ćete poslije toga da saznate sretne vijesti.

Komentari