Notes160x600
Rollup
Ovo je čovjek koji je tri puta pobijedio rak: Pogledajte kako!

Ovo je čovjek koji je tri puta pobijedio rak: Pogledajte kako!

Fitnes stručnjak Džonatan Akot ima tridesetiosam godina, a uspio je dobiti tri borbe sa opakom bolešću koja je tri puta razarala njegovo tijelo.

Ovaj mladić  redovno je trenirao, a onda su mu otkrili kancer na testisima. Odmah su mu odstranili testice, a kako kaže na svu sreću tijelo mu je bilo čvrsto pa je dobro reagovalo na terapije.Ta godina 2004. bila je veoma teška za ovog mladića.

Godine 2007 otkrili su mu u plućima novi tumor. Opet je bio prinuđen da se prepusti operaciji, ali ovaj put su morali da mu otvore grudni koš. Tada je odlučio da neće dozvoliti da psihički padne, želio je još jednom sebi da dokaže da je jači od bolesti.

Tada je odlučio da aktivno vozi biciklo, da obilazi prelijepe krajolike Škotske, uz sad taj trud pobijedio je I drugi put bolest.

To nije bio kraj, borbu je morao nastaviti 2013. godine , dijagostikovali su mu tumor germinativnih ćelija u limfnim čvorovima na stomaku. Nakon uklanjanja limfnog čvora, opet je bio bez kancera.

Ovaj mladić kaže da je svjestan činjenice da je moguće da će mu se bolest prije ili kasnije vratiti, ali isto tako zna da se neće nikada predate. Bavit će se sportom, šetnje, vožnja biciklom i sve što ga je do sada izvuklo iz kolapsa.

Komentari