Notes160x600
Rollup
Ova ženska imena imaju moćno značenje: Djevojčice sa ovim imenima su uvijek posebne

Ova ženska imena imaju moćno značenje: Djevojčice sa ovim imenima su uvijek posebne

Svi oni koji su dosad imali priliku da biraju ime za svoje dijete ili da učestvuju u odabiru nekog imena, znaju da je to itekako kompleksan zadatak, te da nije baš lako napraviti konačnu odluku.

Svaki roditelj bi najradije da svome djetetu da neko ime sa lijepim značenjem, koje će u budućnosti njegov nasljednik da nosi ponosno, ali da ujedno ne bude baš često ime ili da ga ne vežu sjećanja za neku osobu sa kojom je imao loša iskustva. Kad sve to uzmete u obzir, doći ćete i vi do zaključka zbog čega se svi tako muče sa tim odabirom imena. Ipak, ukoliko birate ime za svoju djevojčicu, u nastavku vam donosimo neka o kojima biste trebali razmisliti.

Mila

Ime koje na slovenskom označava gracioznost i ljubaznost, treba da bude na vašoj listi favorita.

Helena

Ovo ime se najčešće vezuje sa značenjem baklje, vatre i plamena, ali ga isto tako neki povezuju i sa mjesecom, te ga tumače kao „jarku svjetlost“.

Klara

Ime koje biste trebali da date svojoj kćerki ukoliko se nadate da će jednog dana da ima blistavu budućnost je sigurno ovo ime.

Mia

Mia je ime koje roditelji daju kćerkama na koje su dugo čekali, kako inače se prevodi kao željeno dijete, ali je isto tako riječ o modernijoj varijanti imena Marija, koje je sada postalo poprilično staromodno.

Aleksandra

Riječ je o itekako moćnom imenu, a u grčkoj mitologiji, ovo ime se vezalo za boginju Heru, te je to bio njen nadimak.

Gabrijela

Ovo ime se pak vezuje za Božijeg anđela, kako je riječ o ženskoj verziji imena Gabrijel.

Komentari