Notes160x600
Rollup
Otišla je na bazen u burkiniju i zaprepastila se: Tuzlanki se poslije ovoga sve smučilo (Video)

Otišla je na bazen u burkiniju i zaprepastila se: Tuzlanki se poslije ovoga sve smučilo (Video)

Iako bi svi mi voljeli da živimo u svijetu u kojem je jedino bitno kakvi smo ljudi, nažalost, stvarnost je drugačija i još uvijek se prave razlike na osnovu religijskih i etničkih pripadnosti.

Slično iskustvo je imala i Tuzlanka Fatima Bajrić, kada se našla u situaciju kada je iz zdravstvenih razloga morala da krene da se bavi plivanjem, a kako je Fatima islamske vjeroispovijesti, u tu svrhu je nabavila i takozvani „burkini“. Riječ je o kupaćem kostimu koji je prilagođen muslimankama, a ova mlada žena iz Tuzle ga je obukla prilikom svojih posjeta jednom od terapijskih bazena, a nije imala baš lijepo iskustvo.

Naime, svoje izlaganje je počela tako što je naglasila da se za njen grad, za Tuzlu često zna reći da tu zvona crkve nikad nisu zasmetala glasu mujezina, to jeste, da je to grad koji njeguje toleranciju, ljubav i empatiju, te da se različitost njeguje i poštuje u ovom gradu. Ipak, Fatima tvrdi da to nije istina, te da će se nakon njenog videa mnogi da razočaraju.

U nastavku vam donosimo video koji je Fatima objavila na svom Youtube kanalu. Inače, ovo nije prvi video koji je ona objavila, ali dugo vremena nije bila aktivna sve dok nije osjetila potrebu da ovu situaciju podijeli sa svijetom.

Naime, očigledno su problem napravile pojedine gospođe kojima se nije dopadalo u kakvom je izdanju Fatima dolazila na bazen, a da se nisu ni potrudile da imaju barem trunku razumijevanja za nju. Šta vi mislite o ovome, na čijoj ste vi strani u ovoj priči?

Komentari