Notes160x600
Rollup
Osjećat ćete se preporođeno poslije ovoga: Bol u kičmi i zglobovima poslije vježbanja će postati prošlost

Osjećat ćete se preporođeno poslije ovoga: Bol u kičmi i zglobovima poslije vježbanja će postati prošlost

Ukoliko ste svakog dana aktivni, bez obzira da li se radi o pješačenju ili ukoliko vaše radno mjesto zahtjeva da provedete veliki dio radnog dana u istom položaju, bolovi u kičmi se ne mogu izbjeći.

Zaista su oni specifični za stariju populaciju, ali ni oni mlađi nisu sigurni od ovakvih problema, kako se sve veći dio omladine zadovoljava sa poslovima koji zahtjevaju od njih da provode i do osam sati dnevno u kancelarijama, za računarima, što ima svoje određene posljedice. Različiti su uzroci bolova u zglobovima i kičmi, ali najčešće, ukoliko nemate genetičke predispozicije, ove pojave okida stil i način života.

Bez obzira na to koliko vam se činilo da nema nikakvog spasa za vas, u današnjem članku vam donosimo jedan recept koji će vam pokazati da za svakog ima nade. Sastojci koji su vam neophodni za pripremu jesu brojni, ali se ipak isplati na kraju.

Trebat će vam jedna narandža, dvije šolje ananansa, dvije manje stabiljke celera, dvije kruške, zatim jedan limun, malo korijena đumbira, malo korijena kurkuma, crni biber, te na kraju pripremite i jednu malu kašiku kokosovog ulja.

Sve one krupnije sastojke je neophodno da usitnite, a onda da to sve stavite u blender, kako bi dobili homogenu smjesu. Tad je vaš napitak spreman, te ga možete koristiti da sebi olakšate i hroničnu bol, ali i ukoliko imate neku upalu poslije napornog dana ili vježbanja u teretani, također vam antiinflamatorno djelovanje ovog napitka može da pomogne i da vam pomogne da se što brže osjetite preporođeno i da budete puni energije.

Komentari