Notes160x600
Rollup
OPREZ: UKOLIKO PRIMIJETITE OVE ZNAKOVE, VAŠE KOČNICE NISU ISPRAVNE! ODMAH IH POPRAVITE!

OPREZ: UKOLIKO PRIMIJETITE OVE ZNAKOVE, VAŠE KOČNICE NISU ISPRAVNE! ODMAH IH POPRAVITE!

Kočnice su vjerovatno jedan od najvažnijih dijelova automobila, pogotovo sa sigurnosog aspekta. Zato je vrlo važno voditi računa o njihovoj ispravnosti. Ukoliko osjećate da kočnice vašeg automobila ne pružaju dovoljno garancije za sigurnu vožnju, postoji način kako da otklonite svaku sumnju.

Istina, najbolji način za to jeste putem tehničkog pregleda vozila koji će pokazati stvarno stanje vašeg ljubimca, ali ukoliko pratite tihe signale koje vam daje vaš automobil, neke probleme možete otkloniti i sami.

Naime, ukoliko primijetite te znakone i na taj način preventivno djelujete i spriječite kvar na kočnicama, imat ćete sigurnu vožnju na duži vremenski period.

Znakovi upozorenja koje će vaš automobil da vam daje jesu prije svega buka i to škripanje. Prilikom kočenja ćete osjetiti zvuk sličan zvuku brušenja ili zveket. Također, zanošenje je jedan od znakova koje vam vaš automobil daje. Naime, prilikom kočenja ćete osjetiti kako vozilo „vuče u stranu“.

Sve su ovo upozorenja koja, ako budu shvaćena na vrijeme, vas mogu spasiti  u vožnji, ali i smanjiti troškove održavanja vozila.

Komentari