Notes160x600
Rollup
Okončana talačka kriza u Daki: Ubijeno šest napadača

Okončana talačka kriza u Daki: Ubijeno šest napadača

Šest napadača, koji su držali taoce u jednom kafiću u Daki, je ubijeno u akciji sigurnosnih snaga Bangladeša. U ovoj akciji je spašeno 13 zarobljenika koje su čuvali ekstremisti.

U petak navečer, u restoran su upali naoružani muškarci koji za taoce uzeli 35 ljudi, od čega je 20 bilo stranaca.

Komandant Tuhin Mohamed Masud rekao je agenciji AP da su pripadnici snaga sigurnosti “ubili vatrenim oružjem najmanje šest terorista”, ali da operacija i dalje traje.

On je dodao da je bilo žrtava među taocima, ne navodeći detalje.

Masud je rekao su među spašenim taocima Japanac, koji je povrijeđen, dvoje državljana Šri Lanke, dodajući da je uhvaćeno nekoliko ekstremista.

Ekstremistička organizacija “Islamska država” preuzela je odgovornost za napad, prenijela je organizacija SITE koja prati ekstremističke sajtove.

Novinska agencija bliska “Islamskoj državi” navela je da su 24 osobe poginule, a da je 40 ranjeno, uključujući strance, prenosi SITE. Podaci zasad nisu zvanično potvrđeni.

Lokalni mediji su prenijeli da su jedan Argentinac i dvoje državljana Bangladeša spašeni rano jutros iz restorana, ne navodeći da li su zadobili povrede.

Bangladeš pogađa talas ubistava intelektualaca, zagovornika sekularizma i pripadnika vjerskih manjina. Ekstremističke grupe smatraju se odgovornim za ubistvo više od 50 osoba u posljednje tri godine.

Komentari