Notes160x600
Rollup
O ovome priča cijeli internet: Lava je napao čopor hijena, a onda se pojavio njegov brat (Video)

O ovome priča cijeli internet: Lava je napao čopor hijena, a onda se pojavio njegov brat (Video)

Sir David Attenborough je jedan od legendarnih istraživača koji već decenijama običnim ljudima donosi prizore i detalje iz prirode koje u drugim okolnostima i da žive u nekom drugom vremenu vjerovatno nikad ne bi imali priliku da vide negdje, a kamoli uživo. Naime, prateći napredak tehnologije, posljednjih godina ovaj legendarni glas i BBC su uspjeli da donesu neke od spektakularnih serija koje su proglašene najboljim ikada. Tako su prva i druga sezona emisije Planet Eart na IMDb-u označane kao serije sa ubjedljivo najboljim ocjenama.

Ponovo su gledatelji ostali prodrmani serijom Dynasties, koja je mnoge dovela do ruba, poslije čega su samo mogli da dožive srčani udar zbog napetosti koja je baš karakteristična za ovu emisiju. U jednoj od novijih epizoda se dogodilo nešto nevjerovatno, kada je usamljeni lav zalutao pravo u čopor hijena koje su ga okružile. Na prvu se činilo da tu postoji samo jedan način na koji će se sve završiti i da će Majka Priroda još jednom da dokaže kako zna biti okrutna, ali došlo je do preokreta koji niko nije mogao ni zamisliti.

Naime, poslije nekoliko minuta napetosti, pojavio se brat ovog lava koji je čuo urlike ugrožene životinje i koji je odmah učinio nešto po tom pitanju. Ovakvu scenu ni na filmovima dosad niste mogli da vidite, a u nastavku vam donosimo snimak koji je jedanaest miliona ljudi sve vrijeme držao na ivici njihove stolice.

Komentari su stizali sa svih strana, a svi su se složili da je riječ o nevjerovatnom prizoru koji nikad neće zaboraviti.

Komentari