Notes160x600
Rollup
O ovome Dragana Mirković nikad ne priča: Preminuo je na pola njenog snimanja, od tad više nije ista

O ovome Dragana Mirković nikad ne priča: Preminuo je na pola njenog snimanja, od tad više nije ista

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, jedna od najpopularnijih pjevačica u regionu, Dragana Mirković se okušala i u filmskoj industriji, a ne može se reći da ima lijepe uspomene na taj dio svog života.

Dragana je u javnosti poznata kao neko ko iza sebe ima nevjerovatnu karijeru koju je postigla zahvaljujući svojim vokalnim sposobnostima, nevjerovatnom talentu i šarmu, po kojem joj nikad nije bilo ravne. Ona je bila dio filma „Slatko od snova“ , na kojem je radio i Raka Đokić. To je bila njegova velika želja, da surađuje sa njom, pa ona nije imala izbora nego da prihvati, ne sumnjajući da će to biti jedna od njegovih posljednjih želja.

U toku snimanja ovog filma je Raka preminuo, a tada se Dragana našla u najgoroj situaciji u kojoj se našla u svom životu. To je bio događaj koji ju je nevjerovatno potresao, pa i dan danas teško priča o tom nemilom događaju.

Kasnije je odlučila da zbog uspomene na njega mora da do kraja snime taj film, a tako je i bilo, na što je cijeli tim bio ponosan, kako nastaviti snimanje poslije toga nije uopšte bio lagan zadatak.

Ipak, to je još samo jedan od brojnih dokaza koliko je zapravo Dragana nevjerovatna osoba i da se iza njenog osmijeha kriju mnoge tajne o kojima ljudi ni ne znaju, niti šta je sve preživjela u svom životu, a opet je uspjela da poslije svega izađe kao pobjednica. Ona je jedna od najnevjerovatnijih pjevačica na našoj estradi, oko toga se svi slažu.

Komentari