Notes160x600
Rollup
Nov je kao ispod čekića: U garaži našli Mercedes W123 koji je stojao 34 godine (Foto)

Nov je kao ispod čekića: U garaži našli Mercedes W123 koji je stojao 34 godine (Foto)

U današnjem članku donosimo jednu pravu poslasticu za sve ljubitelje automobila, posebno onih koji vole starijeautomobile. Riječ je o jednoj zaista interesantnoj priči koja se dogodila u Njemačkoj, nakon što je preminuo jedan starac koji je proveo cijeli svoj život radeći kao taksista. Nakon sahrane, njegovi rođaci su bili šokirani kada su ušli u njegovu garažu, kako nisu imali pojma šta se zapravo tu krije. Naime, niko nije znao da se tu nalazi potpuno novi Mercedes 300 D, serije W123.

Ovaj automobil je proizveden 1984. Godine, a za ovaj period je prešao samo 82 kilometra, pa tako njegov stari vlasnik nije skinuo čak ni najlone koji su se nalazili na polietilenskim sjedištima. Generalno je cijeli automobil kao da je ispod čekića, jer na njemu nema nijedne ogrebotine, niti je izlizan na ijednom dijelu njegovog cijelog enterijera.

Kako je priča zainteresirala uži krug porodice i prijatelja od pokojnika, oni članovi rodbine koji su bili bolje upućeni otkrili su da je taksista godinama zarađivao za život vozeći ovaj legendarni model Mercedesa, a kada je firma iz Stuttgarta 1984. godine najavila novu generaciju, W124, on se silno zabrinuo za budućnost, pa je tako odlučio da mu se isplati da kupi rezervni automobil koji je godinama čekao u njegovoj garaži za crne dane, ako bi mu neko ukrao automobil koji je svakodnevno vozio ili ako bi se isti pokvario.

To se nije dogodilo, a ovaj novi model je ostao potpuno nov u njegovoj garaži, čekajući novog vlasnika i dan kada će konačno izaći na autoput.

Komentari