Notes160x600
Rollup
Njena mama je imala problema sa masnom jetrom: Otkrila je kako je za samo par sedmica uspjela da se oporavi

Njena mama je imala problema sa masnom jetrom: Otkrila je kako je za samo par sedmica uspjela da se oporavi

Jetra je jedan od najbitnijih organa u našem organizmu, kako je zadužena da se riješi svih toksičnih materija koje kruže u našem tijelu i prijete da naprave štetu drugim organima.

Upravo iz tih razloga se ne treba olako shvatati kada nas ljekari upozore na probleme sa jetrom. Ipak, postoji posve jednostavno rješenje, tačnije recept koji vam može pomoći da poboljšate funkcionisanje ovog organa.

Bit će vam potrebne grožđice, koje su inače poznate po tome što smanjuju nivo masti u krvi, a isto tako djeluju i na kardiovaskularni sistem, pa tako smanjuju rizik od raznih problema koji bi se mogli javiti kada je ovaj sistem organa u pitanju. Ipak, u današnjem članku vam donosimo kako treba da ih iskoristite da pomognu vašoj jetri da se oporavi.

Kada je riječ o pripremi, prvo treba da te pripremljene grožđice dobro operete, a onda da zagrijete 750 ml vode, koje ćete skloniti sa vatre prije nego što voda prokuha. Onda u vodu treba da dodate jednu šolju grožđica, koje potom trebaju da odstoje u njoj barem petnaestak minuta. Nakon toga procijedite grožđice, ponovo ih operite običnom čistom vodom, te ih stavite u neku posudu koja se može zatvoriti, najbolje hermetički.

U posudu potom dodajte i jedan litar vode, koja bi trebala da bude filtrirana i onda to treba da odstoji u vašem frižideru naredna 24 sata. Nakon toga, tu vodu treba da pijete ujutru, najbolje na prazan želudac, prije doručka, a to će vam sigurno pomoći da što prije i što efikasnije očistite svoj organizam.

Komentari