Notes160x600
Rollup
Nipošto nemojte ove stvari objavljivati na Facebook-u : Pogledajte šta vam se može dogoditi!

Nipošto nemojte ove stvari objavljivati na Facebook-u : Pogledajte šta vam se može dogoditi!

Svi korisnici društvenih mreža treba da budu svjesni da na internet nikada nisu sigurni. Također naš profil nikada ne može biti dovoljno zaštićen da drugi korisnici ne mogu pristupiti našim ličnim podacima.

Budite svjesni da vaša fotografija koju podijelite sa prijateljima, već u narednom trenutku može da završi u najmračnijem kutu internet. Zbog toga budite oprezni, a mi ćemo vam dati par savjeta.

Lične podatke, adresu, broj telefona niti datum rođenja nikako nemojte postavljati na društvenoj mreži, jer moguće je da dođe do krađe identiteta.

Ukoliko ste na odmoru nipošto nemojte objavljivati lokaciju gdje se nalazite. Na taj način lopovi će znati da je vaša kuća prazna, I iskoristit će vaše odsustvo maksimalno. Također na taj način pokazujete vaše financijsko stanje, što mnoge zavidne osobe mogu iskoristiti protiv vas.

Jadanje  I traženje pažnje putem društvene mreže je posljednja stvar koju treba da praktikujete. Bolje nazovite najbolju prijateljicu, jer ovakve objave su najomraženije u krugovima interneta.

 

Komentari