Notes160x600
Rollup
Nikad nije pila lijekove a ne stari niti ide doktorima. Ova žena zmaj (72) nam otkriva izvor njene mladosti – Foto

Nikad nije pila lijekove a ne stari niti ide doktorima. Ova žena zmaj (72) nam otkriva izvor njene mladosti – Foto

Anet Larkins je žena koja sa svoje 72 godine ima lice i tijelo poput djevojčice, a tajnu svog mladolikog izgleda i dobrog zdravlja već godinama dijeli sa javnošću, otkrivajući svoje recepte za jela koja sama priprema i napitke u kojima svakodnevno uživa.

Za ovu prelijepu damu, godine su samo broj, i to sve zahvaljujući njenom disciplinovanom načinu života, odnosno strogom ishranom.

Anet je rođena 1942. godine u Sjevernoj Karolini, ima dva sina koje je rodila u razmaku od deset mjeseci. U odnosu na nju, njen muž izgleda kao djedica, a njeni 50-godišnji sinovi kao njeni vršnjaci. U čemu jezapravo njena tajna.

Pravi izvrsne salate i ukusna jela, te svakodnevno cijedi i pije domaće prirodne sokove. Njen životni moto je poznata Hipokratova poslovica: “Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana”. Dug niz godina je bila vegeterijanka, pa je prešla u vegane, te je sirova hrana njeno najveće oružje i saveznik ljepote i snažnog imuniteta, kojem mnogi zavide. Njena majka i baka umrle su u ranoj dobi od teške bolesti raka dojke. Istorija oboljenja od dijabetesa u porodici je poduga, ali ona je potpuno savršenog zdravlja. Od lijekova ne koristi ništa, pa čak ni aspirin ili paracetamol.

Recept za jedno od njenih zdravih obroka: kupus salata, isjeckana zelena salata, bulgur (namirnica organskog porijekla koja se pravi od pšenice, može se kupiti u radnjama zdrave prehrane), crvena paprika, brokule, gljive, laneni krekeri i kim.

Još jedan njen priedlog za ručak: riža, luk, malo hljeba natopljenog sokom od avokada, komadi avokada, sitno sjeckana crvena paprika, preliv od konoplje, u kombinaciji sa rižom.

Komentari