Notes160x600
Rollup
Neobični popis stvari koje ne možete kupiti u Sjevernoj Koreji: Broj #2 će vas ostaviti bez teksta

Neobični popis stvari koje ne možete kupiti u Sjevernoj Koreji: Broj #2 će vas ostaviti bez teksta

Kada je riječ o Sjevernoj Koreji, svi su upoznati da je njihov režim itekako drugačiji od ostatka svijeta, a nije ni veliko čudo da neke stvari ne možete kupiti u ovoj zemlji.

Bizarna pravila nisu ništa novo u Sjevernoj Koreji, kao što je naprimjer pravilo da žene mogu da nose samo one tipove frizura koje su odobrene od strane vlasti ili da su na televiziji dostupni samo određeni kanali. Ipak, u današnjem članku vam donosimo spisak stvari koje ne možete kupiti u Sjevernoj Koreji, a bez ikakve sumnje je da ćete ostati zbunjeni i možda čak i zgroženi.

Novine

Kako je i ovo vrsta medija, a svi su pod kontrolom vlasti, nije ni veliko čudo što postoji mali izbor novina u ponudi, koje rijetko ko da traži uopšte, pa se ni ne štampaju u mnogo primjeraka.

Koka kola

Ovo piće je u potpunosti banovano u ovoj zemlji, pa je nemoguće da ga kupite u istoj, barem ne legalno.

Putovanja

Nemoguće je da putujete u Sjevernoj Koreji, u smislu izleta ili ekskurzija, ali stanovnicima se rijetko kad dopušta i da napuste svoju domovinu. Za to su vam neophodne posebne isprave.

Nekretnine

Dopušteno je da pravite razmjene, ali niko ne može kupiti nekretninu u ovoj zemlji.

Ulošci

Jedna od najbizarnijih stvari na listi jeste što ženama nije dozvoljeno da kupuju uloške, kako se to smatra rasipanjem novčanih sredstava.

Pristup internetu

Moguće je da se priključite na internet, ali ne u svakom trenutku, kad vi to poželite i to vam može biti omogućeno samo uz strogo nadgledanje.

Komentari