Notes160x600
Rollup
Nema potrebe da kupujete test za trudnoću: Ovo je sigurni pokazatelj koji će vam otkriti da li ste trudni ili ne

Nema potrebe da kupujete test za trudnoću: Ovo je sigurni pokazatelj koji će vam otkriti da li ste trudni ili ne

Svaka trudnoća je priča za sebe, ali činjenica je da veliki broj žena proživljava jako slične simptome, pa se među njima zaista može da napravi neka poveznica, koju biste i vi jednog dana mogli da iskoristite.

Zaključak do kojeg je došla jedna poznata kolumnistica, Melissa Willets, koja je ujedno i majka troje djece, jeste da je svaki put prije nego je otkrivala da je u drugom stanju imala određeni set simptoma, za koje je zaključila da ih može pripisati drugom stanju u kojem se njeno tijelo nalazilo. Prvi na njenoj listi jeste umor, koji je osjećala intenzivnije nego inače u tim periodima dok je bila trudna.

Sa umorom je uvijek dolazila i nervoza i stres, a poslije toga bi samo čekala na posljednji pokazatelj: bolne grudi. To je onaj ključni simptom, kako možete odrediti kroz šta vaše tijelo prolazi pomoću onoga što vam poručuju vaše grudi. Ukoliko je riječ o privremenoj boli koja traje dan ili dva, riječ je o PMS-u koji će vas ubrzo popustili, ali ukoliko ta bol potraje, slobodno možete podijeliti sretne vijesti.

Mnoge žene su bile zaprepaštene time što su se isti simptomi javljali i kod njih, ali naravno, bilo je izuzetaka, te su se nečija tijela drugačije ponašala u ovom periodu.

Kako god, ukoliko primjetite ovaj set simptoma, možda biste za svaki slučaj trebali da provjerite da li biste trebali da se počnete radovati novom članu svoje porodice ili ćete ipak sačekati s tim slavljem još neko vrijeme, pa tek onda da počnete razmišljati i planirati te avanture.

Komentari