Notes160x600
Rollup
NAJVEĆA ESTRADNA PLJAČKA, BJEŽALI KROZ ŠUMU ZBOG BAKŠIŠA OD 10.000 ŠVICARSKIH FRANAKA

NAJVEĆA ESTRADNA PLJAČKA, BJEŽALI KROZ ŠUMU ZBOG BAKŠIŠA OD 10.000 ŠVICARSKIH FRANAKA

Najveća estradna pljačka se dogodila još krajem 90- ih, kada su na jednom nastupu u švicarskom klubu Nada Topčagić, Era Ojdanić, Lepa Lukić i Srećko Sušić zaradili oko 10.000 švicarskih franaka bakšiša, međutim to nisu htjeli da podijeli sa ostalim muzičarima.

Kada su muzičari saznali koliko su zaradili pjevači, tražili su svoj dio, međutim Lepa Lukić i Nada Topčagić su krenuli da bježe kroz šumu, a muzičari su odmah krenuli za njima i stigli su ih. Pretresli su ih od glave do pete. Njih dvije su se pokušale izvući rekavši da je novac kod Ere Ojdanića.

Međutim nije bilo tačno, novac je bio kod njih dvije, dok je Era Ojdanić se zatvorio u gepek od straha. Kaže da je to bila najspektakularnija estradna pljačka, a da nisu htjeli da podijele sa muzičarima ništa jer se nisu ponijeli baš lijepo na nastupu. Stajali su samo mirno na bini, dok su pjevači silazili sa nje i uveseljavali publiku.

Na kraju, muzičari su uzeli svoj dio kolača, jer su bukvalno sve skinuli sa pjevačica ne bi li pronašli novac, završava Era Ojdanić svoju priču.

Komentari