Notes160x600
Rollup
Najnoviji trend u svijetu: Rezultati dijete 16:8 će svakog da oduševe

Najnoviji trend u svijetu: Rezultati dijete 16:8 će svakog da oduševe

Jedan od najnovijih trendova u svijetu zdravlja, mršavljenja i dijeta jeste takozvana dijeta 16:8 koja je u jako kratkom periodu postala jako popularna, posebno među mlađim ženama. Riječ je o odličnom načinu da testirate svoju izdržljivost, ali i snagu svoje volje, a poslije ovakvog režima, osoba postaje mnogo svjesnija namirnica koje unosi u svoj organizam, pa tako uspijeva i da postigne svoje ciljeve. Naime, dijeta 16:8 se sastoji od umjerenog uživanja u hrani i svakodnevnog posta.

Koncept ove dijete je jako jednostavan, od 24 sata svakog dana, vi smijete jesti osam sati, a 16 sati morate postiti. Iako vam se na prvu to čini nemogućim, oni koji su se okušali sa ovom dijetom kažu da i nije tako teško kako se na prvu možda čini, kako zapravo imate tu i 8 sati koje biste trebali provesti spavajući i odmarajući se.

Većina ljudi se odluči da jede u periodu između 8 i 17 sati ili 9 i 18 sati, te na taj način sebi uskrate grickalice i kalorije koje unose navečer iz dosade, što je i cilj ove dijete. U razdoblju od osam sati kada možete jesti, preporučuje se da pažljivo birate svoje obroke, te da jedete lagano i zdravo, uz povremene poslastice, kojih se nećete morati odreći. U tom periodu nema potrebe da budete gladni, tako da jedite koliko vam je volja, rezultati će opet biti vidljivi.

U vrijeme posta dopušteno je konzumiranje vode, nezaslađenog čaja i kafe, kao i brojnih prirodnih sokova koje možete sebi napraviti kako biste lakše izdržali.

Komentari