Notes160x600
Rollup
Na tijelu postoji “dugme za pražnjenje”: Riješite se odmah problema nadutosti i zatvora

Na tijelu postoji “dugme za pražnjenje”: Riješite se odmah problema nadutosti i zatvora

Svako je od nas barem jednom u životu imao neugodnu epizodu, odnosno problem sa probavom, pa tako sigurno znate da je riječ o itekako neugodnom osjećaju jer ste svjesni da je riječ o problemu koji nije u vašoj kontroli.

Zbog usporenog rada nasih crijeva, suhe hrane ili cak nekih drugih faktora često zna doći do zatvora, dijareje ili nadutosti. Milioni ljudi pate od zatvora ili opstipacije, dok tri cetvrtine tog broja obuhvate pripadnice ženskog spola. Ovaj problem se cesto zbog stida i prećuti. Ipak, mnogi ni ne znaju da se na veoma lak i jednostavan nacin pomoću jednog malog trika moze se obaviti velika nuzda, pa cak i u onim slucajeva kada i nemamo potrebu za tim duže vrijeme.

To se izvodi laganim pritiskom ispod pazuha sa dva prsta. Isto tako, ako se jace pritisne sa dva prsta područje ispod pazuha, mozemo napraviti sami sebi unutrasnje probleme. No medjutim, potrebno je biti jako pazljiv, jer je svaki covjek poseban po sebi i u slucaju da ipak ne mozete vrsiti veliku nuzdu, ne trebamo se siliti.

Postoje razni uzroci lose probave, a najvazniji od svih su neadekvatni unosi vlakana, nedovoljne kolicine vode, a naravno i nezdrava ishrana i često konzumiranje brze prehrane.  Probava se zna poremetiti i kad osoba nema fizicku aktivnost, kada se premalo krece i naravno stres. Losu probavu cemo prepoznati i po nekim pocetnim simptomima, kao sto je zgaravica, stucanje, vjetrovi i nadutost.

Da bi sprijecili ove probleme, u nasu prehranu trebamo ukljuciti zitarice, svjeze i suho voce, orasaste plodove i povrce.

Komentari