Notes160x600
Rollup
Na kraju Antartika su pronašli samo jednu napuštenu kuću: Nisu mogli sebi da dođu zbog onoga što su zatekli unutra

Na kraju Antartika su pronašli samo jednu napuštenu kuću: Nisu mogli sebi da dođu zbog onoga što su zatekli unutra

Na internetu skoro svakog dana imamo priliku da čujemo neke nove priče koje nas ostave bez daha, a ova koju vam danas donosimo će sigurno da oduševi sve avanturiste i one koji vole adrenalin.

Naime, nedavno je jedna ekspedicija koja je bila sastavljena od baš takvog tima krenula da istražuje Antartik, koji i dalje važi za jedan od najopasnijih krajeva na cijeloj zemlji. Kako god, norveški istraživači su bili naprosto oduševljeni kada su na kraju Antartika, već kada su izgubili sve nade da će pronaći nešto zanimljivo, pronašli jednu kuću, za koju niko nije znao ni da postoji.

Naime, 1911. godine, Englez Robert Falcon Scott je bio taj koji je sagradio ovaj dom za sebe, kako bi imao gdje da boravi svaki put kad je dolazio na različite ekspedicije.

Da je Antartik nešto posve drugačijeg od onog na što smo navikli, u to smo se svi mnogo puta uvjerili, a kada vidite ovu kuću, to će vam biti još jasnije, kako je, bez obzira na njenu očuvanost i dalje nešto potpuno drugačije od onog što zamislite kad vam neko spomene dom.

Kako god, ova zanimljiva priča je postala pravi hit širom svijeta, pa su snimili i dokumentarni prilog o njoj, a koji vam donosimo i u nastavku našeg članka. Ukoliko inače volite ovakve misterije i istraživanja, onda vam sa sigurnošću možemo tvrditi da će vas sigurna priča o napuštenoj kući na Antartiku da oduševi. Procijenite i sami, te pogledajte video prilog koji se nalazi ispod članka, a onda podijelite s nama svoje mišljenje.

Komentari