Notes160x600
Rollup
Muž je zatekao dok je pospremala dječiju sobu: Ono što joj je rekao natjeralo ju je da nikad više ne posprema za djecom

Muž je zatekao dok je pospremala dječiju sobu: Ono što joj je rekao natjeralo ju je da nikad više ne posprema za djecom

Hajdi Ham je majka koja se svakog dana suočava sa izazovima koji su poznati samo onima koji imaju malu djecu i koji znaju šta zapravo znači da se brinete o drugim ljudskim bićima. Njeni dani liče jedan na drugi, a na kraju svakog, bez obzira koliko je obaveza tog dana imala, utroši barem pola sata na pospremanje i čišćenje sobe u kojoj su se njena djeca prije toga igrala i zabavljala.

Uglavnom ta soba uvijek izgleda isto, pod prekriven kockicama, hranom i igračkama, a kada se prebroje sve te minute koje je Hajdi potrošila na pospremanje za svojom djecom, samo da bi oni već kroz nekoliko minuta napravili isti ili još veći nered, protraćila je nekoliko godina svog žvitoa uzalud.

Ipak, jedne večeri joj se dogodilo nešto što joj je promijenilo način na koji je gledala na sve. Naime, dok je tako čistila kao i svake prethodne noći, njen suprug je došao do vrata i pitao zbog čega jednostavno ne zatvori vrata te sobe ako joj smeta. Tad je shvatila, da bez obzira koliko se mame trude da zadovolje potrebe i ukućana i djece, uvijek nekako zaborave na sebe i na ono što je njima neophodno, a to je najčešće odmor.

, Image: 37811118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Oredia

Zbog toga, svim mama širom svijeta je dala savjet od srca da popuste malo, da ne budu tako stroge prema sebi, te da češće u životu zatvaraju vrata i odu na spavanje, nego da žrtvuju sebe za nebitne stvari i sitnice koje se već u sljedećem trenutku neće ni cijeniti, a nit će iko da ih primjeti.

Komentari