Notes160x600
Rollup
Mnogima se bubuljice pojavljuju i na stražnjici: Ukazuju na ovo ako se pojave i na leđima ili vratu

Mnogima se bubuljice pojavljuju i na stražnjici: Ukazuju na ovo ako se pojave i na leđima ili vratu

Svi su barem u jednom periodu u svom životu morali da muče veliku muku sa bubuljicama, ali iako se većina ovih problema riješi poslije puberteta, kod nekih traju nešto duže.

Ukoliko primjetite da vam se bubujice stalno pojavljuju na jednom te istom dijelu tijela, onda je to sigurno znak da vam vaš organizam nešto poručuje, pa je uvijek iz tog razloga pogodno da znate na što ukazuje određeni dio tijela kada su u pitanju bubuljice. Česta pojava jesu brada i vrat, a kako potvrđuju stručnjaci, tada u organizmu ima problema sa radom nadbubrežnih žlijezdi, pa bi u svakom slučaju to trebali da provjerite.

Kada se bubuljice pojavljuju na ramenima i na cijelim leđima, onda je riječ o problemima sa probavnim traktom, dok će uvijek one bubuljice na prsima da upućuju na disabalans hormona koji vlada u vašem tijelu. Ako nekad primjetite da su vam se bubuljice počele da pojavljuju i po stražnjici, to nije razlog za brigu, nego je samo neophodno da počnete koristiti udobnije rublje i da vodite više brige o higijeni.

Što se tiče bubuljica na predjelu stomaka, sigurni smo da su i one kod vas bile rijetkost, a inače se povezuju sa poremećenim nivoom glukoze u organizmu. Bubuljica na nogama, laktovima i na rukama se najčešće povezuju sa brojnim alergijskih reakcijama do kojih može doći uslijed reakcije našeg tijela na šminku i kozmetiku koju koristimo za svakodnevnu njegu, a nismo ni svjesni koliko ista može da bude štetna dok se prvi put ne opečemo na vlastitoj koži.

Komentari