Notes160x600
Rollup
Mnogi imaju ovu ružnu izbočinu na svojim stopalima: Postoji način da je se riješite i bez doktora

Mnogi imaju ovu ružnu izbočinu na svojim stopalima: Postoji način da je se riješite i bez doktora

Mnogi ljudi imaju problema sa različitim koštanim izraslinama, koje se inače javljaju kao izbočine uz krajeve kostiju, te tamo gdje se kosti spajaju u zglobu.

Osim što je u svakom slučaju riječ o estetsom problemu, činjenica je da ova izbočina zna da otežava i pronalazak adekvatne obuće za vaša stopala, pa vam se tako često zna javiti bol ukoliko provedete veliki broj sati u pokretu ili ako vaše radno mjesto od vas zahtjeva da budete na nogama većinu svog dana.

Mnogi ne znaju da osim hirurškog odstranjivanja, postoje i brojni drugi načini na koji možete da se riješite ovog problema, a mi vam u današnjem članku donosimo čak i jedan recept, za koji mnogi tvrde da je zaista od koristi, te da će vam pomoći da se riješite ovih izbočina koje bi vam u budućnosti mogle da predstavljaju još veći problem i komplikaciju nego što je to trenutno slučaj.

Sastojci koji su vam potrebni jesu lomljeni lovor i voda, tačnije jedna kašika lomljenog lovora koju ćete pomiješati sa 300 ml vode. Ovu smjesu ćete da kuhate narednih pet minuta, a nakon toga ga prelijte u termos bocu u kojoj ćete ostaviti da smjesa prenoći.

Ujutru procijedite, te je onda vaš čaj spreman. Potrebno je da ga pijete u toku svog cijelog dana, u malim količinama, a već nakon desetak dana ćete uočiti prve promjene. Ne trebate odmah da odustajete, kako je kod ovog recepta najbitnija stavka da ostanete uporni i posvećeni sve do samog kraja dok ne vidite svoje rezultate.  

Komentari