Notes160x600
Rollup
Mnoge žene idu sa šminkom na licu na spavanje: Ove navike se morate riješiti iz ovih razloga

Mnoge žene idu sa šminkom na licu na spavanje: Ove navike se morate riješiti iz ovih razloga

Mnoge djevojke nisu uopšte ni svejesne činjenice da, da bi se noću koža potpuno obnovila, potrebno je da do nje stigne dosta kisika.

Sa svim preparatima za uljepšavanje koje nose po danu na njoj, to postaje nemoguća misija.  Zbog toga dolazi do naglog starenja, prosirenih pora, i akne postaju svakodnevnica. Na koži se vremenom nakuplja debeli sloj odumrlih stanica i postaje sve deblji, do te mjere da koža neće upiti ni najbolju kremu na svijetu.

Svakih 30 dana koza se mijenja, i tada je potrebno kozi priustiti temeljiti piling. Puder tijekom dana nasoj kozi postaje dobar prijatelj, no to nije slučaj i tokom noći. Puder tokom noći moze da izaziva osim infekcija na kozi i niz alergijskih reakcija. Skidanje maskare je takođe jako bitno, jer ce trepavice postati tanke i lomljive, a vremenom ce i dio njih otpasti.

Ne trebamo zaboraviti i skidanje ruža s usana, jer ce one djelovati nakon toga ispucane i suhe. Bez obzira na umor i druge okolnosti, zene bi trebale svaku noć da očiste svoje lice, oci i usne prije spavanja i ne samo površno, nego detaljno tako da ne ostanu ni tragovi šminke na vašoj koži.

Na zadnjem mjestu od preparata za skidanje sminke treba da budu vlazne maramice, koje djevojke sve češće koriste. Maramice ne mogu dobro da obave mehaničko čišćenje i u svom sastavu imaju sastojke koji izazivaju dosta iritacija i ostećenja na koži. Prednost se najveća daje micelarnim otopinama i mlijeku za čišćenje, a u trendu je takođe i mineral zeolit, koji odlično upija sve nečistoće.

Komentari