Notes160x600
Rollup
Mladić koji je smislio način kako da iskoristi stare automobilske gume: Vlasnici životinja su se oduševili njegovom idejom (Foto)

Mladić koji je smislio način kako da iskoristi stare automobilske gume: Vlasnici životinja su se oduševili njegovom idejom (Foto)

Amarildo Silva ima 23 godine i živi u Paraibi, u Brazilu, te inače radi kao blagajnik u jednoj trgovini.

Nedavno je ovaj mladić imao jednu jako kreativnu ideju, koja mu se počela uveliko da isplaćuje. Naime, dugo vremena je Amarildo svoje slobodno vrijeme provodio skupljajući stare gume od automobila, te ih je pokušavao pretvoriti u nešto korisnio. Nedavno je počeo da ih pretvara u okrugle ležajeve za kućne ljubimce, a nakon što ih je počeo prodavati i preko Instagrama, posao mu je počeo cvjetati.

Naime, u samo 2 godine rada, prodao je čak preko pet stotina ležajeva, što je dovoljan dokaz da se ljudima itekako dopala njegova ideja. Ovaj hobi kojim je pokušavao da zaradi nešto novca sa strane za svoju porodicu se pretvorio u pravu poslovnu ideju, koja se mnogima dopada i zbog činjenice što je riječ o dobrom rješenju za gume koje završe na otpadu, te predstavljaju način da se dodatno zagadi okoliš.

Amarildo je strastveni govornik oko zaštite okoline i planete Zemlje, a u nekoliko prilika se obraćao mlađim generacijama po ovom pitanju. Također, on pomaže i napuštenim životinjama, te je riječ o marljivom momku, koji treba da bude uzor svojim vršnjacima, ali i onima koji su stariji od njega.

Bez ikakve sumnje je da je njegova porodica zaista ponosna na njega i na sve što je dosad postigao, a uvijek se trudio da i njima pomogne i da im olakša život koji ih nije baš mazio. Upravo zbog toga je počeo da skuplja gume po otpadu, a danas mu se to isplatilo.

Komentari