Notes160x600
Rollup
Marija je rodila 11 zdravih beba jednu za drugom: Ipak to nije ono što će vas ostaviti bez teksta

Marija je rodila 11 zdravih beba jednu za drugom: Ipak to nije ono što će vas ostaviti bez teksta

Ljekari se svega nagledaju u toku svoje karijere, ali kada je jedna 42-ogodišnjakinja na svijet donijela čak 11 zdravih beba, čak ni oni nisu mogli da vjeruju svojim očima. Riječ je o Mariji Fernandez, koja je za manje od 2 sata, bez carskog reza, potpuno prirodno rodila čak jedanaestero djece.

Naime, Marija i njen suprug su imali velikih poteškoća sa potomstvom, kako su dugo vremena željeli da osnuju porodicu, ali ona nije mogla da ostane trudna. To je bio glavni razlog zbog kojeg se ovaj bračni par odlučio da pokuša sa in vitro oplodonjom, koja je na njihovu ogromnu sreću, bila uspješna. Ipak, nisu na prvu imali predstavu koliko je ustvari oplodnja bila uspješna, sve dok na svijet nisu došli šest identičnih blizanaca i još pet beba. Ostali su na neonatalnom odjeljenju intenzivne njege, ali su svi bili iznenađeni što su bebe zdrave i u stabilnom stanju, što je roditelje najviše obradovalo.

Zbog ovog nevjerovatnog poduhvata, Marija je ušla i u Ginisovu knjigu rekorda, a sigurni smo da ćete se i vi složiti da joj treba odati počast da je ona jedna od najhrabrijih žena u historiji, kada je na svijet uspjela da donose toliko beba. Veliku podršku joj je pružao njen suprug, a poslije toliko godina koje su proveli bez djece, sigurno je da će poslije ovoga u njihovoj kući da bude baš veselo i bučno.

Ipak, uvjereni smo da će se vremenom navići i da će zavoljeti tu galamu bez koje bi život doista bio prazniji i manje lijep.

Komentari