Notes160x600
Rollup
Majka im je otišla u Njemačku, a njih je ostavila: Nema je već 5 mjeseci, a oni još čekaju da ih barem nazove (Video)

Majka im je otišla u Njemačku, a njih je ostavila: Nema je već 5 mjeseci, a oni još čekaju da ih barem nazove (Video)

Majčinska ljubav se zaista ne može porediti, pa je isto tako gubitak majke nemoguće potisnuti ili preboljeti.

Živimo u teškoj situaciji, a svi su prisiljeni da se snalaze na najbolji način na koji umiju. Ipak, kad imate malu djecu u svojoj porodici, njima je posebno teško da razumije neke motive svojih roditelja, a još gore je ako roditelji nemaju volje da pokušaju da objasne nešto svojoj djeci, kao naprimjer da neke stvari moraju učiniti da bi njima omogućili normalan život.

Nedavno je priča iz kolektivnog centra Karaula, koji se nalazi u Živinicama potresla cijeli region, a riječ je o dva dječaka, koji se zovu Azur i Omer, koje je majka ostavila sa ocem i otišla da radi u Njemačku. Ipak, od toga je prošlo pet mjeseci, a jedini način da ikako komuniciraju sa njom jeste da odu do brata svoje majke, koji ju nazove, pa oni mogu da pričaju. Ipak, ponekad se ona ni tad ne javi, pa se oni vraćaju kući još više tužniji.

Njihov otac ih mora ostavljati same, pa je dječacima još teže i dani im još sporije prolaze. Iskreno su priznali da im majka neopisivo nedostaje, a ona je samo sa sobom povela njihovu sestru, Jasminu, koja ima samo pet godina, a i nju su isto poželjeli.

Nadaju se da će se ona što prije vratiti i da će ponovo, kao prije, biti svi na okupu, ali nažalost, te nade su svakog dana sve manje i manje, a oni su sve tužniji i nesretniji bez nje u svom životu.

Komentari