Notes160x600
Rollup
Loše navike zbog kojih često imate glavobolje: Ovo su najveće greške u ishrani koje svi prave

Loše navike zbog kojih često imate glavobolje: Ovo su najveće greške u ishrani koje svi prave

Brojne rutine koje nesvjesno ponavljamo svakog dana itekako mogu da dovedu do glavobolja, a riječ je o navikama za koje ćete se iznenaditi koliko utječu na naš organizam.

U nastavku vam donosimo koje navike treba da nastojite promijeniti ukoliko želite da manje konzumirate tablete za bolove.

Unosite dovoljno vode u organizam

Ovo je najčešći razlog zbog kojeg se javljaju glavobolje, kako nismo ni svjesni da u toku dana unosimo male, posve nedovoljne količine vode. Trudite se da promijenite ovu lošu naviku, pa ćete ubrzo primjetiti i da se glavobolje rjeđe javljaju.

Ne jedete redovno

Ni u kom slučaju ne dopustite sebi da preskačete obroke, a pogotovo ne doručak, za koji i mala djeca znaju da je najbitniji. Ukoliko vremenski dugo ne jedete, a onda pojedete velike količine hrane, osim što je to itekako nezdravo za vaš probavni sistem, ujedno može da dovede i do užasnih glavobolja koje će vam uništiti dan.

Gauda sir

Ovi sirevi također mogu da dovedu do glavobolje, pa je tako za vas mnogo bolje da jedete svježi sir.

Vještačka pića i brza hrana

U ovim namirnicama se nalazi veliki broj toksina koji mogu da dovedu do jakih glavobolja.

Slatkiši

Izbjegavajte da unosite u toku dana velike količine slatkiša, te trudite se da barem povremeno neki slatkiš zamijenite sa voćem.

Gluten

Inače se ovaj sastojak najviše nalazi u hljebu, riži, a mnogi ne znaju da upravo on zna često dovesti do glavobolja, ukoliko se unosi u prevelikim količinama. Ishrana bez glutena se preporučuje osobama koje imaju često problema sa gljivicama i sa bakterijama.

Komentari