Notes160x600
Rollup
Ljekari ostali bez riječi kada su VIDJELI ovu bebu ( VIDEO)

Ljekari ostali bez riječi kada su VIDJELI ovu bebu ( VIDEO)

Termin porođaja se približio ovoj mami i kada je otišla u bolnicu da se porodi, ljekari su ostali šokirani tek rođenom bebom.

Na društvenim mrežama snimak ove tek rođene bebe širio se nevjerovatnom brzinom s obzirom da je beba izgledala kao da ima 80 godina, samo je u malom tijelu.

Začuđeni izgledom bebo ljekari su ustanovili da je ova beba, rođena u Bangladešu imala progeriju, tačnije bolest koja ima karakteristike preuranjenosti, odnosno prijevremeno starenje osobe, ali i kraći vijek života.

Činjenica je da osobe koje se rode sa ovom bolešću rijetko da dočekaju 20.ti rođendan, ali već kao djeca izgledaju kao starci samo minijaturni.

Ovaj dječak je imao takvu sudbinu da se rodi kao jedan u nekoliko miliona ljudi koji ima ovu bolest prema zvaničnoj statistici.

Roditelji ovog mališana su bili iznenađeni ovom situacijom, ali su puni ljubavi koju ne kriju prema svom djetetu. Oni se nadaju da će beba imati zdrav, normalan i sretan život i da neće biti uskraćen porodične topline i ljubavi.

Za njih ovo nije prvo dijete, već imaju jednu kćerku pa su se jako obradovali što su dobili i jednog dječaka. Mama nije mogla da priča ali njegov otac Bisvajit Patro je rekao :

– Možemo da zahvalimo Bogu i nema potrebe da žalimo zbog bolesti našeg sina. Nikada ga nećemo ostaviti.

 

 

Komentari