Notes160x600
Rollup
LAK ZA NOKTE NIJE NIMALO BEZAZLENA STVAR. U VAŠEM TIJELU 10 SATI NAKON LAKIRANJA POČINJU SE ODVIJATI RAZNI PROCESI I RAZGRADNJE!

LAK ZA NOKTE NIJE NIMALO BEZAZLENA STVAR. U VAŠEM TIJELU 10 SATI NAKON LAKIRANJA POČINJU SE ODVIJATI RAZNI PROCESI I RAZGRADNJE!

Opće je poznato da lakove za nokte ne trebamo često koristit, njihova štetnost se može primjetiti i po žućkastoj boji koja se pojavljuje nakon niza lakiranja. To svakako ne znači da ga trebate prestati koristiti zauvijek, neke svečane prilike zaista nisu to – to bez jarkog crvenog laka, ali imajte na umu da sastojci koji se nalaze unutar istog su štetni i i mogu izazvati niz posljedica.

Osim toksina lak sadrži još nekoliko otrova:

  • Toluen – otapalo koje vaše nokte nakon lakiranja čini glatkim i čuva pigment, može uticati na reproduktivni i živčani sistem. Skloni ste tome ako vam se nakon lakiranja javljaju mučnine, bolovi u glavi, nesvjestice i slično.
  •  Formaldehid -jeste neugodan miris koji se koristi kako bi produžio životni vijek laka, ako patite od alergije – kontakt sa ovim otrovom može izazvati dermatitis. A u najgorem slučaju može dovesti do konfuzije.
  • Dibutil ftalat (DBP) – se koristi kao miris. Ova komponenta može uzrokovati niz nepravilnosti, kao što su ginekološke bolesti i disajni sustav.

POSTOJI MOGUĆNOST KAKO DA ODABERETE LAK BEZ ŠTETNOG DEJSTVA!

Ovi lakovi na sebi inače imaju istaknute oznake.

  • 5-Free” – to znači da lak ne sadrži SVE prethodno navedene otrove, plus ftalat i kamfor.
  • 3-Free” – u svom sastavu nema tri štetna sastojka – formaldehid, dibutil ftalat i toluen.

Zato pri sljedećoj kupovini otvorite četvere oči i znajte da je vaše zdravlje upravo u vašim rukama.

 

 

Komentari