Notes160x600
Rollup
Kućni lijek koji će rastvoriti sluz u plućima i osloboditi vas kašlja: Preko noći ćete se riješiti svih problema

Kućni lijek koji će rastvoriti sluz u plućima i osloboditi vas kašlja: Preko noći ćete se riješiti svih problema

U zimskoj sezoni nije rijetkost da vas uhvati uporni i teški kašalj, koji je ujedno i bolan i neugodan, a u ovisnosti od toga čime se bavite, može vas spriječiti i da obavljate svakodnevne obaveze.

Ipak, u današnjem članku vam donosimo rješenje za koje nikad ne znate kad će vam zatrebati, ali ga trebate imati na umu, kako je riječ o lijeku koji će vam pomoći da se u što kraćem roku riješite kašlja, te da se vratite u optimalno stanje. Riječ je o oblogama od meda, koje su se mnogima pokazale zaista efikasnim i fantastičnim, a naročito pomažu djeci koju je jako teško nagovoriti da piju sirupe i slične farmaceutske preparate.

Potrebni sastojci za pripremu ovog recepta su:

  • Domaći med
  • Maslinovo ulje
  • Brašno

Priprema

Prvi korak jeste da pomiješate mali dio brašna sa maslinovim uljem i da to dobro umiješate prije nego dodate i med. Nakon što sjedinite cijelu smjesu, te kad bude posve jednaka, stavite je na neku krpu ili na ubrus. Preko postavite gazu, a onda gazu postavljate na prsa ili na leđa.

fresh honey with honeycomb, lemons, oranges, cinnamon, vanilla, anise star

Najbolje je da je fiksirate sa ljepljivom trakom kako se ona ne bi pomicala, nego da bi sve vrijeme bila na jednom mjestu i kako bi zapravo djelovala. Ukoliko oblogu stavljate djeci, onda to učinite tri sata prije nego što će oni otići na spavanje. Neželjenih reakcija nema (naravno, ako niste alergični na neki od sastojaka u ovom receptu), pa tako slobodno smijete koristiti ovaj recept kad god se budete mučili sa neprijatnim kašljem i bolnim grlom.  

Komentari