Notes160x600
Rollup
Kuće koje se prodaju za samo 1 euro: Samo vam treba lična karta, svi ih mogu kupiti (Foto)

Kuće koje se prodaju za samo 1 euro: Samo vam treba lična karta, svi ih mogu kupiti (Foto)

Nedavno je na otoku Sicilija nastala jedna ponuda od strane grada, koji je odlučio da spasi naselje koje su svi počeli da napuštaju.

Riječ je o malom gradiću Sambuce, a ono čega su se dosjetili gradski vijećnici jeste da počnu prodavati nekretnine u ovom mjestu po cijeni od šalice espressa svima koji su zainteresirani. Već se prodalo više desetaka stanova, a najviše novih vlasnika dolazi iz Švicarske, Španije, kao i iz Francuske.

Ipak, nije sve tako idealno kako se na prvu učinilo, nego tu postoji i još jedan uvjet koji se morate obavezati da ćete ga ispuniti. Razlog zbog kojeg su čelnici odlučili da prodaju nekretnine po ovako niskim cijenama, jeste taj što se sve više ljudi selu u urbane sredine, a na ovaj način žele i ovaj prostor da ostave naseljenim. Ipak, svi novi vlasnici se moraju obavezati da će u roku od tri naredne godine od kupovine, u obnovu nekretnine, to jest stanova uložiti barem petnaest hiljada eura, a prilikom kupovine je obavezno i da se uloži depozit u iznosu od pet hiljada eura, koji će klijentima biti javljen čim obnova bude gotova.

Iako je tačno da postoji nekoliko trikova zbog kojih i nije baš sve tako savršeno kako se mnogima na početku učinilo, činjenica je da se opet na kraju sve isplati i da se uloženi novac vrati. Ukoliko ste razmišljali da nabavite neku nekretninu u Južnoj Italiji, onda je krajnje vrijeme da o tome počnete ozbiljno da planirate i da krenete raditi na tome.

Komentari