Notes160x600
Rollup
KORU NE MORATE RAZVLAČITI! NAPRAVITE NAJBOLJI BUREK KOJI JE UKUSAN, DA PRSTE POLIŽETE

KORU NE MORATE RAZVLAČITI! NAPRAVITE NAJBOLJI BUREK KOJI JE UKUSAN, DA PRSTE POLIŽETE

OVAJ BUREK NIJE KAO ONAJ KLASIČNI NA KOJI STE NAVIKLI. SPREMA SE PUNO BRŽE I JEDNOSTAVNIJE, A UKUS JE FANTASTIČAN. SAMI ĆETE SE UVJERITI AKO GA SPREMITE.

Za ovaj burek vam trebaju sljedeći sastojci:
– kora za štrudlu (500 gr)
– mljeveno meso (600 gr)
– luk (crveni, jedna glavica)
– jaje (pet komada)
– kiselo vrhnje (400 ml)
– mineralna voda (pola litra)
– so
– biber

Ulje ćete prvobitno zagrijati, a kada se zagrije, na njemu sitno isjeckajte luk, dodajte bibera i soli i propržite. Začini će otpustiti svoju aromu, a luk će dobiti boju koja je potrebna. Čim se sve to desi, možete početi sa slaganjem svog bureka.

Tepsiju gdje ćete složiti ćete namastiti uljem, a burek ćete spremiti za stolom. Prvo ide red kore, pa red mesa, pa opet kora dok je ne potrošite. Zarolati ćete burek u oblik koji želite. Kada ste zarolali burek, stavite ga u tepsiju koju ste nauljili, a za to vrijeme, jaja, vrhnje, i mineralnu vodu zajedno pomiješajte, pa potom prelijte preko bureka.

Peče se do 45 minuta, na temperaturi od 180 stepeni.

Komentari