Notes160x600
Rollup
KIM JONG UN ZA DVA DANA SAZNAJE IME SVOG NAJVEĆEG NEPRIJATELJA!

KIM JONG UN ZA DVA DANA SAZNAJE IME SVOG NAJVEĆEG NEPRIJATELJA!

JUŽNA KOREJA ĆE 9. MAJA IZABRATI SVOG NOVOG PREDSJEDNIKA, I TO ZBOG TOGA ŠTO JE AKTUELNA PREDSJEDNICA OPTUŽENA ZBOG MITA I KORUPCIJE. PARK GUEN HJE KAKO JE IME PREDSJEDNICI ĆE MORATI ODSTUPITI, USLJED ISTRAGE KOJA SE VRŠI!

Prethodnog dana su započeta glasanja, a prebrojavati će se danas i sutra, a u utorak će biti donesena odluka o novom predsjedniku. Samo jedan krug glasanja će biti, a izbori su održani prijevremeno iz razloga što je parlament izglasao opoziv predsjednice, pa će se umjesto 20. decembra, 9. maja donijeti odluka o novom predsjedniku Južne Koreje.

Predsjednica Park Guen Hje je izabrana još 2012. godine, a sadašnji trenutni vršilac dužnosti predsjedništva je Hvang Kio An.

Za kandidaturu predsjednika, prijavili su se sljedeći političari: Mun Džej Lin koji dolazi iz Demoktratske partije Koreje, Hong Džun Pajo iz Liberalne korejske partije, An Čeol Su iz Narodne partije, Ju Seong Min iz Bareun partije, Šim Sang Jung iz Stranke pravde.

Ovo će biti posebno interesantno za predsjednika Sjeverne Koreje Kim Jong Una, koji je na ratnoj nozi sa Južnom Korejom.

Komentari