Notes160x600
Rollup
Kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice?

Kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice?

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano i vruće. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi su mogući u višim područjima jugoistočne i jugozapadne Bosne. Najviša dnevna temperatura će dostizati 34 stepena.

Početak naredne sedmice obilježit će sunčano i toplo vrijeme. Poslije podne, u ponedjeljak, u centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu od 20 do 24, a najviša dnevna od 31 do 37 stepeni..

Sunčano i toplo će biti i u utorak. Poslijepodnevni lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 16 do 20, na jugu od 20 do 25, a najviša dnevna od 32 do 38 stepeni.

Srijeda će donijeti male promjene, odnosno umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Porastom oblačnosti, kiša, pljuskovi i grmljavina se najprije očekuju u zapadnim područjima Bosne, a postepeno i u ostalim djelovima. Uz kišu, pljuskove i grmljavinu postojat će uslovi za pojavu grada. Jutarnja temperatura od 16 do 20, na jugu od 20 do 25, a najviša dnevna od 28 do 35, na jugu do 37 stepeni.

Komentari