Notes160x600
Rollup
Jeli su iz istog tanjira noć prije nesreće koja će promijeniti sve: Pjevačica otkrila šta je bilo posljednje što joj je rekao

Jeli su iz istog tanjira noć prije nesreće koja će promijeniti sve: Pjevačica otkrila šta je bilo posljednje što joj je rekao

 Prošlo je već skoro mjesec dana otkako je jednog jutra cijeli region potresla vijest da je preminuo jedan od najvećih pjevača narodne muzike, Šaban Šaulić, nakon teške saobraćajne nesreće koju je doživio u Njemačkoj.

Osim njega, u automobilu su bili i njegov kum, kao i njihov dugogodišnji saradnik i prijatelj, muzičar Mirsad Kerić, koji je nakon nekoliko dana koje su ljekari proveli pokušavajući da mu spase život, preminuo u bolnici. Ogromna tuga je prekrila živote njihovih porodica, a isto to se moglo desiti i sa porodicom Tee Tairović, koja je imala čast da posljednji put nastupa sa Šabanom Šaulićem.

Ono što je pomalo i jezivo, jeste što je i Tea trebala da se nađe u tom automobilu, ali je zbog kofera koji je izgubila, morala da odbije prevoz. Taj kofer joj na kraju spasio život, a Tea je otkrila da je tu noć atmosfera u backstage-u bila odlična, te da su svi skoro jeli iz istog tanjira i zabavljali se prije nego što će nastupati.

Prisjećali su se anegdote kada je Šaban odlučio da ipak reaguje u studiju, što se nije često dešavalo. Naime, bio je u pitanju jedan stih koji je je govorio o djevojci koja je „nova u gradu“, a kako je Šaban smatrao da Teu već svi znaju, odlučio je da to promijene.

To je njoj bilo krajnje simpatično i priznala je da će ga uvijek pamtiti takvog, velikog umjetnika, ali i  šaljivdžiju koji se prije svega uvijek trudio da bude dobar čovjek, a tek onda sve ostalo.

Komentari