Notes160x600
Rollup
Javili se advokati koji će da ruše Šabanov testament: Njegov vanbračni sin mora dobiti dio nasljedstva

Javili se advokati koji će da ruše Šabanov testament: Njegov vanbračni sin mora dobiti dio nasljedstva

Kako prenose brojni mediji, u posljednjih nekoliko mjeseci svog života, poznati pjevač Šaban Šaulić, nije se osjećao baš najbolje, pa je iz mjere opreza odlučio da napiše testament i da obavi tu formalnost sa svojima advokatom.

Iako ga je njegova supruga, Gordana Šaulić uvjeravala da nema potrebe da o tome razmišlja u tom trenutku, on je bio uporan, kao da je predosjetio da bi mu se moglo nešto loše dogoditi, a nije želio da ostavi mogućnost da njegovoj porodici nešto zafali. Tako je svoju imovinu u vrijednosti od nekoliko miliona eura raspodijelio na suprugu, djecu i na unuke.

Njegova posljednja želja jeste da djeci pripadnu tri stana u Beogradu, dok je supruzi ostavio vilu koja će kasnije također da pripadne djeci i unucima. Osim toga, svoju kuću u Krčedinu je ostavio unucima, te je naveo da se to imanje i kuća na Dedinju ne mogu prodati.

Nakon toga su se u javnosti pojavile burne reakcije kako popularni pjevač ništa navodno nije ostavio svom vanbračnom sinu Robertu, a ubrzo su se pojavii i brojni advokati koji nude svoje usluge i obećavaju da mogu pomoći Šabanovom vanbračnom sinu da ostvari svoje pravo na dio nasljedstva, bez obzira na testament.

Mišljenja su podijeljena, te dok  neki smatraju da je to jedina ispravna stvar za učiniti, ima i onih koji smatraju da je svetogrđe umanjivati volju čovjeka koji je to sve zaradio svojim rukama, te ima potpuno pravo da nasljedstvo ostavi kome god želi, bez obzira na to u kakvim su odnosima do tad bili.

Komentari