Notes160x600
Rollup
Izgradite vaše mišiće uz OVE namirnice

Izgradite vaše mišiće uz OVE namirnice

Hrana je jedan od glavnih faktora kada je u pitanju izgradnja vaših mišića, zato ukoliko želite povećati mišićnu masu onda analizirajte šta tačno jedete i kakve su vaše ishranske navike.

Ove namirnice vam pomažu da izgradite vaše mišiće :

1. Cvekla
Sok od cvekle povećava vašu snagu za 16%. Razlog tome je što vaše tijelo, nitrate iz cvekle pretvera u azotni oksid, koji proširuje krvne sudove i povećava protok krvi kroz vaše mišiće. To znači da puno više hranjivih materija prodire kroz mišićna tkiva.

2. Goveđe meso
Goveđe meso ima cinka, koji pomaže testosteronima na prirodan način da se povećaju. A testosteron povećava rast mišića. Meso isto tako sadrži prirodnu formu kreatina koji pomaže u proizvodnji adenozin-trifosfata (ATP) koji je ključan za proizvodnju mišićne mase.

3. Puter od kikirikija
Iako kod nas ovaj puter nije toliko popularan kao u Americi, on je uistinu od velike pomoći za izgradnju mišića. Sadži jako puno proteina i zdravih masti. Važi za jedan od najboljih oboroka poslije vježbanja, jer tijelu omogućava proteina od putera i ugljikohidrate od hljeba.

4. Špinat
Poslije napornog vježbanja, vaše tijelo se suočava sa neravnotežom kiseline što uzrokuje gubljenje mišića. Špinat pomaže u neutralizaciji nebalansiranosti kiseline, i s tim spriječava opadanje volumena mišića.

Ukoliko trenirate ove namirnice će vam samo još bolje pomoći u vašem treningu, a u drugu ruku jako su zdrave i za ostatak organizma.

 

 

Komentari