Notes160x600
Rollup
Iza ove slike se krije tužna priča: Kuća iz BiH o kojoj cijeli region priča (Foto)

Iza ove slike se krije tužna priča: Kuća iz BiH o kojoj cijeli region priča (Foto)

Neke pojave koje vidimo na internetu se nama znaju učiniti nebitnim za nas i za naš život, ali ponekad shvatimo da iza sebe kriju tešku priču koja je obilježila tuđe živote.

Ne sumnjamo da ste na internetu često viđali neke fotografije na kojima se nalaze zanimljive građevine i kuće, a dok su neke bile upečatljive zbog natpisa na njima, druge su se isticale zbog fasade ili načina gradnje, pa su zbog toga završavale na društvenim mrežama i generalno na internetu, gdje bi postale pravi hit.

Ipak priča koju vam donosimo u današnjem članku je postala pravi hit zbog drugačijeg razloga. Naime, svi su primjetili da je na jednom dijelu ove kuće naglašeno da se prodaje, dok na drugom nije bilo. Uz to vidi se, po prozorima i stolariji koja ja odrađena na jednom dijelu kuće, da je očigledno taj dio porodice koji ne prodaje kuću u boljoj finansijskoj situaciji, nego ovaj drugi. Evo o kojoj je slici riječ.

Bez ikakve sumnje je da je drugi dio porodice kuću prisiljen da proda zbog finansijskih razloga ili jednostavno više tu nema ko da živi, a obje varijante su jednako tužne. Ipak, živimo u takvom svijetu, a situacija je loša u cijelom regionu, a ne samo kod nas, pa je riječ o svakodnevnici na koju smo navikli.

Ovu kuću, koja se inače nalazi u Janji navodno dijele dva brata, kako tvrde izvori, a dok jedan živi u Njemačkoj, drugi je dosad živio u ovoj kući, ali ipak, odlučio se da proda svoj dio kuće iz nepoznatih razloga.

Komentari